26 Mart 2013 Salı

Ev Yapımı Cino :)))

90 larda çocuk olanlar bilir cinoyu içi portakal parçacıklı dışıda çikolata kaplıydı.Bakkallarda şimdinin 50 kuruşuna satılırdı ve ben hergün mutlaka yerdim bu çikolatadan.Hatta eşim bile bilir cino tutkumu hala hatırlar anlatırım herkese :) Geçenlerde de portakal kabuğundan bir şekerleme tarifi denk geldi internette ve hemen yapmaya karar verdim.Yaptıktan sonra farkettimki bildiğin ev yapımı cino olmuş bu müthiş bir keyifle yedik bitirdik bile.Tarifi netten bulabilirsiniz ama ben takip ettiğim bir blogdan uyguladım.Tarifi için http://cafeportakal.blogspot.com/2013/02/portakal-sekerlemesi-cikolatal-ve-sade.html linkini tıklamanız yeterli.Birde son bir tavsiye kabukları çikolataya kaplayıp bir gün buzdolabında beklettikten sonra çok daha lezzetli oluyor.Afiyetler olsun :)


2 yorum:

  1. Bloğunuzda birbirinden güzel konular var. Doğrusu ne diyeceğimi bilemedim. Her biri birbirinden güzel çalışmalar sizi kutlarım, bu kadar hamarat birini tanımaktan mutluluk duydum. O portakallı ikramlıklar ne kadar güzel ve farklı bir sunum, çok teşekkür ederim. Aklımda olsun, müthiş farklı birşey bence. Tarifle ilgili linki de vermişsiniz çok teşekkürler:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yorumlarınız sayesinde inanın çok mutlu oldum bloğumu 2009da açtım ama ilgilenmek fırsatım olmadı o yüzden en güzel çağını yaşıyor diyebilirim hiç alışık değilim bu kadar güzel yorumlara ne yazacağımı şaşırıyorum :) şekerlemelere gelince mutlaka yapmanızı size tavsiye ederim her yiyen bayılıyor internet ortamında gören soruyor istiyor çok ilgi gördü yani :) portakal mevsimi geçti ve şekerlemelerim bitmek üzere önümüzdeki kış çok daha fazla yapmayı planlıyorum.

      Sil

Special design for Sabun Ruhu by GeCe